Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-06 01:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/c-valjare-trotsar-loof-sager-nej-till-vinster-i-valfarden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”C-väljare trotsar Lööf – säger nej till vinster i välfärden”

Centerledningens okritiska inställning till vinstuttagen har i det närmsta obefintligt folkligt fotfäste inför en eventuell regeringsförhandling med Socialdemokraterna, skriver artikelförfattarna.
Foto: Amir Nabizadeh/TT

DN DEBATT 21/6.

Daniel Suhonen och Kalle Sundin, Katalys: Dags för Annie Lööf att representera de egna väljarna i stället för skol- och välfärdskapitalet.

En ny undersökning visar att 70 procent av Centerpartiets väljare tycker att vinstbegränsningar är ett bra förslag. Det framgår också att viljan att begränsa vinsterna bidrar till att en fjärdedel av dem kan överväga att byta parti.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.