Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 04:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/centern-star-for-en-varm-och-gron-socialliberalism/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Centern står för en varm och grön socialliberalism”

Anna-Karin Hatt.
Foto: Fredrik Persson / Scanpix

Centerpartiet har i decennier varit en central politisk kraft som bidragit i så gott som alla viktiga krislägen och utvecklingssprång. Vi har varit samarbetsingenjörer, idégivare, pådrivare, ansvarstagare – och lyckats få mer gehör för våra idéer än vad vårt väljarstöd motiverat. Kärnan i partiets idé är inte en rå och kall marknadsliberalism, utan en tydlig och frimodig, varm och grön socialliberalism. Centerpartiets nya öppenhet gäller framför allt politikens innehåll och om vi kan förtydliga några centrala idéer kan vi på nytt bli den starkaste kraften för förnyelse och utveckling i svensk politik, skriver it- och regionministern.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.