Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 00:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/civilforsvaret-behover-mer-an-fyra-miljarder/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Civilförsvaret behöver mer än fyra miljarder”

Jag tror att många människor ser det kloka i att göra en kraftsamling som både ökar samhällets motståndskraft i vardagen och som leder till att Försvarsmakten kommer att få stöd av samhället när och om det behövs, skriver Dan Eliasson.
Jag tror att många människor ser det kloka i att göra en kraftsamling som både ökar samhällets motståndskraft i vardagen och som leder till att Försvarsmakten kommer att få stöd av samhället när och om det behövs, skriver Dan Eliasson. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 2/3.

Dan Eliasson, MSB: Kostnaden för ett modernt civilt försvar kommer att bli markant högre än vad försvarsberedningen har beräknat.

Om satsningarna på Försvarsmakten ska ge den effekt vi vill behövs en ordentlig satsning på civilt försvar under nästa försvarsperiod 2021–2025. Det framgår av den skrivelse vi i dag överlämnar till regeringen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.