Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-24 06:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/civilforsvaret-behover-mer-an-fyra-miljarder/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Civilförsvaret behöver mer än fyra miljarder”

Jag tror att många människor ser det kloka i att göra en kraftsamling som både ökar samhällets motståndskraft i vardagen och som leder till att Försvarsmakten kommer att få stöd av samhället när och om det behövs, skriver Dan Eliasson.
Jag tror att många människor ser det kloka i att göra en kraftsamling som både ökar samhällets motståndskraft i vardagen och som leder till att Försvarsmakten kommer att få stöd av samhället när och om det behövs, skriver Dan Eliasson. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 2/3.

Dan Eliasson, MSB: Kostnaden för ett modernt civilt försvar kommer att bli markant högre än vad försvarsberedningen har beräknat.

Om satsningarna på Försvarsmakten ska ge den effekt vi vill behövs en ordentlig satsning på civilt försvar under nästa försvarsperiod 2021–2025. Det framgår av den skrivelse vi i dag överlämnar till regeringen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in