Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-09 10:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/civilsamhallet-maltavla-i-hatsk-och-okunnig-debatt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Civilsamhället måltavla i hätsk och okunnig debatt”

Det är mycket välkommet att demokrativillkor nu utretts. Men att föregripa både remissvar och tillämpning av dessa nya kriterier, utan att förklara vad som menas eller vilka som avses, tyder på en oroväckande stress, skriver artikelförfattarna.
Det är mycket välkommet att demokrativillkor nu utretts. Men att föregripa både remissvar och tillämpning av dessa nya kriterier, utan att förklara vad som menas eller vilka som avses, tyder på en oroväckande stress, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Persson/TT

DN DEBATT 29/8. Civilsamhället är en garant för ett välfungerande samhälle. Men just nu är inte minst den del som på olika sätt vilar på religiös grund en tydlig måltavla i en allt mer hätsk debatt. Politiken behöver skaffa sig kunskap för att förhålla sig sansat och balanserat till de religiösa rörelserna, skriver företrädare för civilsamhällesorganisationer.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in