Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 06:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/coronakrisen-kan-leda-till-en-forlorad-generation-forskare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Coronakrisen kan leda till en förlorad generation forskare”

Den rådande covid-19-pandemin är ett skrämmande tydligt exempel på hur svårt det är att förutse exakt vilka hot och utmaningar vi kan behöva forskning om, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jan Haas/TT

DN DEBATT 5/6.

Göran K Hansson och Hans Ellegren: Att aktieutdelningar till privata forskningsstiftelserna nu minskar får stora konsekvenser.

Den ekonomiska kris som covid-19-pandemin medför innebär att stödet till svensk forskning minskar – just när det behövs som mest. Nu måste staten kliva in och öka anslagen till de statliga forskningsfinansiärerna. Annars riskerar vi att få en förlorad generation i svensk forskning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.