Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 11:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/coronarestriktionerna-riskerar-oka-kriminalitet-och-social-oro/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Coronarestriktionerna riskerar öka kriminalitet och social oro”

När vårvärmen kommer ökar risken för otrygghetsskapande samlingar av personer på förskolors och skolors gårdar med nedskräpning, ordningsstörningar och skadegörelse. Denna vår kan problemen bli markant större med otrygghet bland barn och personal som följd, skriver Henrik Andershed.
När vårvärmen kommer ökar risken för otrygghetsskapande samlingar av personer på förskolors och skolors gårdar med nedskräpning, ordningsstörningar och skadegörelse. Denna vår kan problemen bli markant större med otrygghet bland barn och personal som följd, skriver Henrik Andershed. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 29/3.

Kriminologiprofessorn Henrik Andershed: För att förhindra en dramatisk ökning av kriminalitet och oro behövs nu förebyggande åtgärder.

Åtgärderna behövs nu. Väntar vi och ser riskera vi svårläkta och dramatiska konsekvenser. Med syftet att få i gång diskussioner om ett förebyggande arbete presenterar jag här förslag till tio åtgärder.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in