Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 15:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/coronarestriktionerna-riskerar-oka-kriminalitet-och-social-oro/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Coronarestriktionerna riskerar öka kriminalitet och social oro”

När vårvärmen kommer ökar risken för otrygghetsskapande samlingar av personer på förskolors och skolors gårdar med nedskräpning, ordningsstörningar och skadegörelse. Denna vår kan problemen bli markant större med otrygghet bland barn och personal som följd, skriver Henrik Andershed.
När vårvärmen kommer ökar risken för otrygghetsskapande samlingar av personer på förskolors och skolors gårdar med nedskräpning, ordningsstörningar och skadegörelse. Denna vår kan problemen bli markant större med otrygghet bland barn och personal som följd, skriver Henrik Andershed. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 29/3.

Kriminologiprofessorn Henrik Andershed: För att förhindra en dramatisk ökning av kriminalitet och oro behövs nu förebyggande åtgärder.

Åtgärderna behövs nu. Väntar vi och ser riskera vi svårläkta och dramatiska konsekvenser. Med syftet att få i gång diskussioner om ett förebyggande arbete presenterar jag här förslag till tio åtgärder.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.