Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 02:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dags-att-bromsa-bolanen-amorteringskrav-aterinfors/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dags att bromsa bolånen – amorteringskrav återinförs”

Amorteringar har blivit en del av vardagen. Att inte mer än en tiondel av nya bolåne­tagare utnyttjat undantaget under coronakrisen bekräftar att de flesta ser det så, skriver Erik Thedéen.
Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 24/3.

Erik Thedéen, Finansinspektionen: Risken är att en tro på att priser bara kan gå uppåt lägger grunden för en snabb och obehaglig vändning.

För att underlätta i coronakrisen har bankerna kunnat låta kunder slippa att amortera. Men trots osäkerheter rusar nu priserna på delar av bostadsmarknaden och skuldsättningen ökar. Det är dags att dra åt bromsen. Finansinspektionen kommer därför att låta undantaget från amorteringskraven att löpa ut i augusti.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.