Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 17:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dags-att-kriminalisera-svenskars-sexkop-utomlands/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dags att kriminalisera svenskars sexköp utomlands”

I morgon är det den Internationella dagen mot våld mot kvinnor. Det är hög tid att svenska medborgare inte längre lagligt kan medverka till den globala människohandel som ligger bakom att 1,2 miljoner kvinnor och barn köps och säljs varje år, skriver artikelförfattarna.
I morgon är det den Internationella dagen mot våld mot kvinnor. Det är hög tid att svenska medborgare inte längre lagligt kan medverka till den globala människohandel som ligger bakom att 1,2 miljoner kvinnor och barn köps och säljs varje år, skriver artikelförfattarna. Foto: Andrew Aitchison / Alamy

Minska efterfrågan. Sexköpslagen har inneburit stora framsteg i arbetet mot prostitution och människohandel i Sverige. Nu är det dags för Sverige att värna om kvinnor i prostitution och människohandelsoffer i hela världen. Vi bör följa Norges exempel att kriminalisera medborgares sexköp utomlands, skriver representanter för tre kvinnoförbund i alliansen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.