Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 10:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dags-att-minska-hushallens-ranteavdrag-for-bostadslan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dags att minska hushållens ränteavdrag för bostadslån”

Folkpartiet i skatteutspel: Vi vill sänka kapitalinkomstskatten – och därmed ränte­avdragen – för att förhindra en bostadsprisbubbla. Det finns en berättigad oro för att en prisbubbla på fastigheter håller på att utvecklas. För att vara på den säkra sidan bör därför prisutvecklingen på bostadsmarknaden nu mjukt bromsas in. En begränsad minskning av kapitalinkomstskatten och det därtill kopplade ränteavdraget – genom en första sänkning från 30 till 25 procent vid kommande årsskifte – är en effektiv och träffsäker åtgärd för att åstadkomma detta. Förutom en inbromsning av bostadspriserna, skulle en sänkning av kapitalskatten råda bot på diskrimineringen av långsiktigt och personligt aktieägande, skriver FP:s ekonomisk-politiske talesperson Carl B Hamilton.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.