Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 23:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dags-for-akut-hjalp-och-langsiktigt-stod-till-somalia/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dags för akut hjälp – och långsiktigt stöd till Somalia”

Världens sköraste länder, dit Somalia hör, är hårt drabbade, skriver artikelförfattarna. Bilden från i mars i år visar ett läger i Qardho, Somalia dit människor flytt undan torkan.
Världens sköraste länder, dit Somalia hör, är hårt drabbade, skriver artikelförfattarna. Bilden från i mars i år visar ett läger i Qardho, Somalia dit människor flytt undan torkan. Foto: Ben Curtis TT

Sverige bör snabbt öka det akuta stödet till Somalia, ett av världens mest ”sköra länder” och nu hårt drabbat av svält. Men vi bör också återuppta stödet till högre utbildning och forskning i Somalia, ett långsiktigt och stabilt stöd som sedan kan bilda modell för stöd till andra sköra stater. Det skriver 18 forskare från svenska universitet och högskolor.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.