Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 20:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dags-for-en-radikal-reform-av-den-svenska-aldrevarden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dags för en radikal reform av den svenska äldrevården”

Kunskapsskolans grundare och huvudägare: Erfarenheterna från friskolorna måste överföras till äldreomsorgen. Alla erkänner i dag de utmaningar vi står inför med en stor, åldrande befolkning. Även om det offentliga åtagandet måste vara basen i framtidens äldreomsorg kommer kommunerna inte att kunna finansiera allt åt allt fler. Det kommer att bli naturligt att människor – under sina aktiva år – avstår från konsumtion för att skapa utrymme för mer omsorg och vård än vad kommunen en dag kan bevilja. Det krävs nu en äldrepolitisk reform med radikala politiska grepp, bland annat en särskild äldrepeng, certifierade äldreguider och ett särskilt äldresparande, skriver Peje Emilsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.