Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 20:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dags-for-nya-arhundradets-stora-svenska-skattereform/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dags för nya århundradets stora svenska skattereform”

Den 7 november 1989 presenterade finansminister Kjell-Olof Feldt (S) och statsminister Ingvar Carlsson (S) ”Århundradets skattereform”. Den hade förhandlats fram med Folkpartiet (numera L) och innebar bland annat att marginalskatterna sänktes och ränteavdragen begränsades.
Foto: Lars Sjögren

I stället för att gräva sig allt djupare ned i skyttegravarna bör ansvarskännande politiker nu sänka tonläget och försöka lösa de viktiga problem som dagens skattesystem orsakar: den stora skillnaden mellan beskattning av arbetsinkomster och kapitalinkomster samt att skuldsättning gynnas, skriver Karin Pilsäter och Mikael Sandström, TCO.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.