Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-04 21:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dags-for-sverige-att-satsa-stort-pa-fossilfri-vatgas/

DN Debatt

DN Debatt. ”Dags för Sverige att satsa stort på fossilfri vätgas”

SSAB, LKAB och Vattenfall utvecklar ny teknik i Hybrit för att producera koldioxid­fritt järn och fossilfritt stål som kommer att kräva mycket stora mängder vätgas, skriver artikelförfattarna.
SSAB, LKAB och Vattenfall utvecklar ny teknik i Hybrit för att producera koldioxid­fritt järn och fossilfritt stål som kommer att kräva mycket stora mängder vätgas, skriver artikelförfattarna. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 21/1.

Fossilfritt Sverige och fem vd:ar: Andra länder har redan vätgasstrategier men i Sverige har intresset från statligt håll varit avvaktande.

Vätgas kan radikalt minska växthusgasutsläppen och stärka den svenska industrins konkurrenskraft. Vi har tagit fram en strategi för att göra Sverige till en ledande vätgasnation, skriver Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige, tillsammans med vd:arna för Vattenfall, Scania Group, Siemens Energy, SSAB och LKAB.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in