Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 04:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dags-for-sverige-att-satsa-stort-pa-fossilfri-vatgas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dags för Sverige att satsa stort på fossilfri vätgas”

SSAB, LKAB och Vattenfall utvecklar ny teknik i Hybrit för att producera koldioxid­fritt järn och fossilfritt stål som kommer att kräva mycket stora mängder vätgas, skriver artikelförfattarna.
Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 21/1.

Fossilfritt Sverige och fem vd:ar: Andra länder har redan vätgasstrategier men i Sverige har intresset från statligt håll varit avvaktande.

Vätgas kan radikalt minska växthusgasutsläppen och stärka den svenska industrins konkurrenskraft. Vi har tagit fram en strategi för att göra Sverige till en ledande vätgasnation, skriver Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige, tillsammans med vd:arna för Vattenfall, Scania Group, Siemens Energy, SSAB och LKAB.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.