Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 21:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dags-infora-karantansregler-for-politiker-och-tjansteman/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dags införa karantänsregler för politiker och tjänstemän”

Ny ESO-rapport i dag. Utbytet mellan det offentliga och näringslivet är positivt, men det riskerar samtidigt att leda till intressekonflikter. Ett exempel är när politiker och högre tjänstemän går till företag eller intresseorganisationer som de har haft ett betydande inflytande över. Det är därför angeläget att Sverige – i likhet med de flesta andra OECD-­länder – reglerar dessa situationer. Vi föreslår bland annat en ettårig karantän för statsråd, statssekreterare och generaldirektörer, skriver Eva Lindström och Niklas Bruun.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.