Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 05:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dags-krava-markning-av-alla-bosattarprodukter/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dags kräva märkning av alla bosättarprodukter”

De många israeliska bosättningarna på den ockuperade Västbanken är enligt internationell rätt olagliga och utgör enligt artikelförfattarna det största hindret för fred.
Foto: Sebastian Scheiner / AP

Ursprunget döljs. Det finns bara ett sätt att få Israel att ändra sin bosättarpolitik och det är att sätta press på bosättarekonomin. Tydlig märkning av varor som producerats på ockuperade områden skulle vara ett första steg i rätt riktning. Sverige och EU måste agera, skriver företrädare för Judar för Israelisk-Palestinsk Fred, JIPF.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.