Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 05:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dalig-kunskap-om-aldres-anvandning-av-mediciner/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dålig kunskap om äldres användning av mediciner”

Forskningen kring multimedicinering och vilka läkemedel som är olämpliga för äldre visar att läkemedelsbehandlingen måste anpassas till den äldre kroppen och individens livssituation, skriver artikelförfattarna.
Foto: Martina Holmberg / TT

DN DEBATT 2/8.

Forskare, politiker och organisationsföreträdare: Vården ser effekterna av felaktig läkemedelsanvändning och de ser allvarliga biverkningar.

Trots att beslutsfattare bedyrar att området är viktigt händer det för lite. Vi föreslår därför att ett nationellt kunskapscentrum inrättas för att förstärka kunskap och utbildning om äldre och läkemedel.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.