Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-04 21:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/darfor-andrade-jag-mig-om-thomas-quicks-skuld/

DN DEBATT

DN Debatt. "Därför ändrade jag mig om Thomas Quicks skuld"

Justitiekanslern medger: Jag tror inte längre att Quick är oskyldig till mordet på Johan Asplund. Jag har själv tagit intryck av kritiken och länge ställt mig undrande till domarna mot Thomas Quick. I mordet på Johan Asplund hade jag tidigare mina tvivel om Quicks skuld. Men efter att ha studerat domarna och granskat kritikernas argument har jag fått ändra mig. Domstolarna har inte valt att tro på Quick därför att några psykologer hävdar att han är trovärdig. Bevisningen har varit mer solid än så. Morden är av likartad karaktär. Det ter sig mer sannolikt att en person med gravt störd personlighet begått många sådana likartade brott än att de begåtts av flera olika gärningsmän, skriver justitiekansler Göran Lambertz.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.