Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 11:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/darfor-att-det-viktigt-att-lara-sig-brostsim-forst/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Därför är det viktigt att lära sig bröstsim först”

Att bli simkunnig är ingen quickfix och kunskapen är också en färskvara som måste underhållas och testas varje år, skriver Karin Brand och Mona Lisa Wernesten i Svenska livräddningssällskapet.
Att bli simkunnig är ingen quickfix och kunskapen är också en färskvara som måste underhållas och testas varje år, skriver Karin Brand och Mona Lisa Wernesten i Svenska livräddningssällskapet. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

DN DEBATT 11/7. Vilket simsätt ska barn lära sig först: bröstsim eller crawl. Vi får ofta den frågan och vi förespråkar bröstsim och liksidigt ryggsim, som är de mest vilsamma simsätten och som ger möjlighet att ligga stilla och flyta. Bröst- och ryggsim räddar liv. Vi grundar vår uppfattning på mer än 120 års erfarenhet, skriver Karin Brand och Mona Lisa Wernesten i Svenska livräddningssällskapet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.