Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-15 02:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/darfor-erkanner-sverige-i-dag-staten-palestina/

DN Debatt

DN Debatt. ”Därför erkänner Sverige i dag staten Palestina”

En palestinsk by (till vänster) separeras från en israelisk bosättning på Västbanken av den skyddsmur Israel har byggt på ockuperat område. Nya beslut om bosättningar den senaste tiden har försvårat processen mot en tvåstatslösning, skriver Margot Wallström.
En palestinsk by (till vänster) separeras från en israelisk bosättning på Västbanken av den skyddsmur Israel har byggt på ockuperat område. Nya beslut om bosättningar den senaste tiden har försvårat processen mot en tvåstatslösning, skriver Margot Wallström. Foto: Foto: Lefteris Pitarakis

Viktigt steg. Somliga kommer att hävda att beslutet kommer för tidigt. Jag är rädd att det snarare är för sent. Nya bosättningsbeslut försvårar en tvåstatslösning. Syftet med Sveriges erkännande är att bidra till målet att Israel och Palestina kan leva sida vid sida i fredlig samexistens, skriver utrikesminister Margot Wallström.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in