Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 11:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/darfor-maste-svensk-trupp-stanna-i-norra-afghanistan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Därför måste svensk trupp stanna i norra Afghanistan”

Svensk militärstrateg i Afghanistan: Fem strategiska och taktiska skäl talar för att Sverige ska vara kvar. Styrkan i Afghanistan måste stanna – och snarare förstärkas – för att inte äventyra säkerhetsläget i norra Afghanistan. Sveriges trovärdighet som internationell aktör står på spel. Även ett begränsat tillbakadragande på 100 soldater sänker fullständigt förbandets operativa förmåga. Sverige har ett ansvar gentemot de soldater som offrat och riskerat sina liv för svenska och afghanska intressen, skriver Robert Egnell.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.