Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-22 05:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/darfor-pratar-trump-och-clinton-inte-om-politik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Därför pratar Trump och Clinton inte om politik”

Många svenska kommentatorer har ställt sig undrande till personangreppen i presidentkampanjen. Varför kastar de bara skit på varandra? Varför diskuterar de inte politik? Denna undran bygger på ett missförstånd, skriver Torbjörn Tännsjö.
Många svenska kommentatorer har ställt sig undrande till personangreppen i presidentkampanjen. Varför kastar de bara skit på varandra? Varför diskuterar de inte politik? Denna undran bygger på ett missförstånd, skriver Torbjörn Tännsjö. Foto: TT

Annan demokratisyn. Skillnaden mellan vårt demokratiska system och USA:s är avgrundsdjup. Här väljer vi en riksdag som ska avspegla folkviljan. Där får folket i val endast bestämma vem som ska leda det. Inte så konstigt då att kandidaterna inte pratar politik med varandra utan i stället går till angrepp på person, skriver Torbjörn Tännsjö.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in