Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 22:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/darfor-tecknade-sverige-avtalet-med-saudiarabien/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Därför tecknade Sverige avtalet med Saudiarabien”

Regeringsstödd exportdrive. Under senare år har den svenska försvarsmakten minskat sina inköp av svensk krigsmateriel. Försvarsindustrin har fått överkapacitet och alltmer sökt sig till exportmarknaderna. De svenska regeringarna har i princip stött detta av sysselsättningsskäl och hänsyn till säkerhetspolitik och industriell kompetens. Det omdiskuterade militära samarbetsavtalet med Saudiarabien från 2005 ska betraktas som en uppföljning av tidigare vapenleveranser till landet, skriver Sven Hirdman.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.