Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-08 19:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/datalagring-avgorande-for-att-hindra-och-utreda-brott/

DN Debatt

DN Debatt. ”Datalagring avgörande för att hindra och utreda brott”

Vi ser stora svårigheter att kartlägga och identifiera personer och nätverk som sysslar med allvarlig brottslighet. Det vi kan mista är information om de inblandades kontakter och var de har befunnit sig vid olika tillfällen, skriver artikelförfattarna.
Vi ser stora svårigheter att kartlägga och identifiera personer och nätverk som sysslar med allvarlig brottslighet. Det vi kan mista är information om de inblandades kontakter och var de har befunnit sig vid olika tillfällen, skriver artikelförfattarna. Foto: IBL

Vi är allvarligt bekymrade över konsekvenserna av EU-domen om datalagring. Den har urholkat vår förmåga att bekämpa brott och skydda den nationella säkerheten. Sverige kan inte tappa ytterligare mark i förhållande till kriminaliteten. Vi måste nu snabbt hitta konstruktiva lösningar, skriver cheferna för de brottsbekämpande myndigheterna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in