Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 21:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/datalagring-avgorande-for-att-hindra-och-utreda-brott/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Datalagring avgörande för att hindra och utreda brott”

Vi ser stora svårigheter att kartlägga och identifiera personer och nätverk som sysslar med allvarlig brottslighet. Det vi kan mista är information om de inblandades kontakter och var de har befunnit sig vid olika tillfällen, skriver artikelförfattarna.
Foto: IBL

Vi är allvarligt bekymrade över konsekvenserna av EU-domen om datalagring. Den har urholkat vår förmåga att bekämpa brott och skydda den nationella säkerheten. Sverige kan inte tappa ytterligare mark i förhållande till kriminaliteten. Vi måste nu snabbt hitta konstruktiva lösningar, skriver cheferna för de brottsbekämpande myndigheterna.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.