Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-26 01:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/de-har-lagarna-behovs-for-att-fa-ordning-pa-elsparkcyklarna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”De här lagarna behövs för att få ordning på elsparkcyklarna”

När man nästan blir påkörd, eller snavar sig fram på trottoaren är elsparkcykeln för många inte en lösning på ett problem utan ytterligare ett. Men elsparkcykeln har en viktig roll, tillsammans med poddtaxi och elmopeder i den framtida allt mer fossiloberoende staden, skriver Daniel Helldén (MP).
Foto: Stina Stjernkvist/TT

DN DEBATT 11/9. Kommuner måste själva kunna reglera elsparkcyklarna. Vi kan inte förlita oss på välvilja från de kommersiella aktörerna. Jag lyfter nu därför en rad förslag på hur lagstiftningen och trafikförordningen bör ändras och hoppas att infrastrukturminister Tomas Eneroth genomför dessa skyndsamt, skriver Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.