Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 07:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/de-kristna-minoriteternas-existens-i-irak-maste-sakras/

DN Debatt

DN Debatt. ”De kristna minoriteternas existens i Irak måste säkras”

Antje Jackelén hälsar på Azra Said och hennes barn Jaynar. Said och hennes familj är kristna och tvingades 2014 bort från hemmet i Qaraqosh av IS. De bor nu i flyktinglägret Ashti som ligger i staden Ankawa, i den kurdiska regionen i norra Irak. Ärkebiskopen ingick i en ekumenisk delgation som besökte Irak i slutet av januari i år.
Antje Jackelén hälsar på Azra Said och hennes barn Jaynar. Said och hennes familj är kristna och tvingades 2014 bort från hemmet i Qaraqosh av IS. De bor nu i flyktinglägret Ashti som ligger i staden Ankawa, i den kurdiska regionen i norra Irak. Ärkebiskopen ingick i en ekumenisk delgation som besökte Irak i slutet av januari i år. Bild: Paul Jeffrey

Risken finns att många i den kristna minoriteten i Irak ger upp, säljer allt de har kvar och lämnar landet. Samtidigt som kristna och muslimska kyrkoledare och politiker vill att den kristna minoriteten i landet blir större snarare än mindre. Sverige måste med kraft driva på för att EU och FN ska agera, skriver ärkebiskop Antje Jackelén.