Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 12:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/de-kristna-minoriteternas-existens-i-irak-maste-sakras/

DN DEBATT

DN Debatt. ”De kristna minoriteternas existens i Irak måste säkras”

Antje Jackelén hälsar på Azra Said och hennes barn Jaynar. Said och hennes familj är kristna och tvingades 2014 bort från hemmet i Qaraqosh av IS. De bor nu i flyktinglägret Ashti som ligger i staden Ankawa, i den kurdiska regionen i norra Irak. Ärkebiskopen ingick i en ekumenisk delgation som besökte Irak i slutet av januari i år.
Foto: Paul Jeffrey

Risken finns att många i den kristna minoriteten i Irak ger upp, säljer allt de har kvar och lämnar landet. Samtidigt som kristna och muslimska kyrkoledare och politiker vill att den kristna minoriteten i landet blir större snarare än mindre. Sverige måste med kraft driva på för att EU och FN ska agera, skriver ärkebiskop Antje Jackelén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.