Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-19 18:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/de-kristna-minoriteternas-existens-i-irak-maste-sakras/

DN Debatt

DN Debatt. ”De kristna minoriteternas existens i Irak måste säkras”

Antje Jackelén hälsar på Azra Said och hennes barn Jaynar. Said och hennes familj är kristna och tvingades 2014 bort från hemmet i Qaraqosh av IS. De bor nu i flyktinglägret Ashti som ligger i staden Ankawa, i den kurdiska regionen i norra Irak. Ärkebiskopen ingick i en ekumenisk delgation som besökte Irak i slutet av januari i år.
Antje Jackelén hälsar på Azra Said och hennes barn Jaynar. Said och hennes familj är kristna och tvingades 2014 bort från hemmet i Qaraqosh av IS. De bor nu i flyktinglägret Ashti som ligger i staden Ankawa, i den kurdiska regionen i norra Irak. Ärkebiskopen ingick i en ekumenisk delgation som besökte Irak i slutet av januari i år. Bild: Paul Jeffrey

Risken finns att många i den kristna minoriteten i Irak ger upp, säljer allt de har kvar och lämnar landet. Samtidigt som kristna och muslimska kyrkoledare och politiker vill att den kristna minoriteten i landet blir större snarare än mindre. Sverige måste med kraft driva på för att EU och FN ska agera, skriver ärkebiskop Antje Jackelén.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in