Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 04:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/de-mest-osakra-formerna-av-visstidsjobb-okar-kraftigt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”De mest osäkra formerna av visstidsjobb ökar kraftigt”

Ava/behovsanställningar ÄR vanligare inom branscher som vård-och omsorg, utbildning, företagstjänster, handeln och personliga och kulturella tjänster.
Foto: Erik G Svensson/TT

DN DEBATT 18/11. Trots att de tidsbegränsade anställningarna inte ökar totalt, har de mest osäkra formerna av visstidsjobb ökat kraftigt. Det visar vår nya rapport från Arena idé. I dag har 440.000 någon form av behovsanställning, det är omkring 60 procent av alla med en tidsbegränsad anställning. Det leder till stress, ohälsa och sämre facklig organisering, skriver German Bender och Mats Wingborg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.