Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 11:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/de-praktiska-problemen-med-lakemedelsbrist-maste-losas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”De praktiska problemen med läkemedelsbrist måste lösas”

För de praktiska problemen för patienten så har apotekskedjor och vårdgivare, personal i vården och på apotek, samt berörda myndigheter ett gemensamt ansvar, skriver Mikael Hoffman.
För de praktiska problemen för patienten så har apotekskedjor och vårdgivare, personal i vården och på apotek, samt berörda myndigheter ett gemensamt ansvar, skriver Mikael Hoffman. Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 24/11. Problemet att läkemedel inte kan lämnas ut direkt på ett lokalt apotek kan inte lösas genom att patienten får veta att situationen inte är värre än innan apoteksomregleringen. Här måste det finnas praktiska lösningar. Men i de fall medicinen inte kan beställas i Sverige krävs internationellt samarbete och beredskapslager, skriver läkaren Mikael Hoffmann.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.