Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-16 18:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/de-statliga-foretagsstoden-ar-dyra-och-loser-inga-problem/

DN DEBATT

DN Debatt. ”De statliga företagsstöden är dyra och löser inga problem”

Kompetensbristen är i dag det största tillväxthindret för svenska företag, oavsett bransch och konjunkturläge. Därför måste utbildningars relevans för arbetslivet öka, skriver artikelförfattarna.
Kompetensbristen är i dag det största tillväxthindret för svenska företag, oavsett bransch och konjunkturläge. Därför måste utbildningars relevans för arbetslivet öka, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Persson-Lahusen/TT

DN DEBATT 29/12. Staten lägger nästan 30 miljarder per år på att stötta företag med kapital utifrån antagandet att det är brist på kapital som hindrar framväxten av nya innovationer. Men vi kan i vår forskning inte se att det finns någon sådan brist. Dessutom saknas tydliga positiva effekter av företagsstöd i termer av tillväxt och sysselsättning, skriver tre forskare på forskningsinstitutet Ratio.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in