Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 06:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/de-statliga-foretagsstoden-ar-dyra-och-loser-inga-problem/

DN DEBATT

DN Debatt. ”De statliga företagsstöden är dyra och löser inga problem”

Kompetensbristen är i dag det största tillväxthindret för svenska företag, oavsett bransch och konjunkturläge. Därför måste utbildningars relevans för arbetslivet öka, skriver artikelförfattarna.
Kompetensbristen är i dag det största tillväxthindret för svenska företag, oavsett bransch och konjunkturläge. Därför måste utbildningars relevans för arbetslivet öka, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Persson-Lahusen/TT

DN DEBATT 29/12. Staten lägger nästan 30 miljarder per år på att stötta företag med kapital utifrån antagandet att det är brist på kapital som hindrar framväxten av nya innovationer. Men vi kan i vår forskning inte se att det finns någon sådan brist. Dessutom saknas tydliga positiva effekter av företagsstöd i termer av tillväxt och sysselsättning, skriver tre forskare på forskningsinstitutet Ratio.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.