Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 18:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/debatten-i-sverige-praglas-av-en-negativ-manniskosyn/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Debatten i Sverige präglas av en negativ människosyn”

Svensk dystopi. Vilka är de reella hotbilderna hos oss? Och vilka är de ideologiskt producerade hotbilderna? Ur ett etiskt perspektiv har det varit stötande att ta del av hur Anders Behring Breiviks massmord exploaterats ideologiskt. Vi tror att vi skyddar demokratin genom starka ord och skrämmande paralleller till exempelvis 30-talets Europa, men är det verkligen så? Perspektiv och proportioner borde prägla mer av vår samhällsdebatt – inte orealistiska hotbilder och en dystopisk människosyn, skriver Annika Borg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.