Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 10:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/den-akuta-klimatkrisen-kraver-bred-politisk-samling/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Den akuta klimatkrisen ­kräver bred politisk samling”

Vi ser redan konsekvenserna: extrema väderhändelser i form av orkaner, skyfall, hetvågor, torka, översvämningar och kyla har ökat i omfattning och styrka, skriver artikelförfattarna. Bilden är från sommarens skogbrand utanför Gammelby.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 2/9. De stora frågor vi nu möter passar dåligt in i den etablerade vänster-högerskalan, som i växande grad förlamar vår demokrati. Vi har en akut kris som kräver storskalig, kraftfull och snabb handling. Det handlar om människans långsiktiga överlevnad. Vad som krävs är en bred allians av partier som kan lägga det politiska spelet åt sidan, skriver tio debattörer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.