Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-12 23:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/den-nationella-vardgarantin-orsakar-irreversibla-skador/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Den nationella vårdgarantin orsakar irreversibla skador”

Inom ögonsjukdomar är det stora patientgrupper med glaukom, diabetes och åldersförändringar i gula fläcken som inte prioriteras i vårdgarantin. Vid glaukom är det viktigt att regelbundet kontrollera ögontrycken, skriver Gauti Johannesson.
Inom ögonsjukdomar är det stora patientgrupper med glaukom, diabetes och åldersförändringar i gula fläcken som inte prioriteras i vårdgarantin. Vid glaukom är det viktigt att regelbundet kontrollera ögontrycken, skriver Gauti Johannesson. Foto: TT

DN DEBATT 22/4. Vårdgarantins utformning har orsakat stora felprioriteringar i sjukvården. Mindre allvarliga sjukdomar tar resurser från kroniska tillstånd där de skador som uppstår leder till sänkt livskvalitet. Styrningen av sjukvården behöver förändras i grunden i form av ändringar i vårdgarantin och en förstatligad sjukvård, skriver docent och överläkare Gauti Johannesson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in