Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 01:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/den-nationella-vardgarantin-orsakar-irreversibla-skador/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Den nationella vårdgarantin orsakar irreversibla skador”

Inom ögonsjukdomar är det stora patientgrupper med glaukom, diabetes och åldersförändringar i gula fläcken som inte prioriteras i vårdgarantin. Vid glaukom är det viktigt att regelbundet kontrollera ögontrycken, skriver Gauti Johannesson.
Inom ögonsjukdomar är det stora patientgrupper med glaukom, diabetes och åldersförändringar i gula fläcken som inte prioriteras i vårdgarantin. Vid glaukom är det viktigt att regelbundet kontrollera ögontrycken, skriver Gauti Johannesson. Foto: TT

DN DEBATT 22/4. Vårdgarantins utformning har orsakat stora felprioriteringar i sjukvården. Mindre allvarliga sjukdomar tar resurser från kroniska tillstånd där de skador som uppstår leder till sänkt livskvalitet. Styrningen av sjukvården behöver förändras i grunden i form av ändringar i vårdgarantin och en förstatligad sjukvård, skriver docent och överläkare Gauti Johannesson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.