Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 21:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/den-okande-efterfragan-pa-vilda-djur-ar-alarmerande/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Den ökande efterfrågan på vilda djur är alarmerande”

Över en tredjedel av svenskarna har tagit med souvenirer från djurdelar hem från en semesterresa, som exempelvis hajtänder, uppstoppade papegojor, väskor av krokodilskinn och kammar av havssköldpaddsskal.
Foto: Tullverket

Sverige en del av problemet. Samtidigt som svenskarna oroar sig för utrotningen av hotade djurarter är många positivt inställda till att ha en souvenir av elfenben hemma. När efterfrågan på vilda djur ökar i världen måste vi i Sverige ta vårt ansvar och vända trenden, skriver Håkan Wirtén och Mats Forslund på Världsnaturfonden WWF.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.