Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 17:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/den-rodgrona-kravlosheten-hotar-kvaliteten-i-hogskolan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Den rödgröna kravlösheten hotar kvaliteten i högskolan”

Regeringen och högskoleminister Helene Hellmark Knutsson (S) har utökat antalet platser på högskolan så mycket att ännu fler studenter med låga gymnasiebetyg, som tidigare inte räckte till att komma in, nu ska beredas plats på universiteten, skriver artikelförfattarna.
Regeringen och högskoleminister Helene Hellmark Knutsson (S) har utökat antalet platser på högskolan så mycket att ännu fler studenter med låga gymnasiebetyg, som tidigare inte räckte till att komma in, nu ska beredas plats på universiteten, skriver artikelförfattarna. Foto: Thommy Tengborg TT

Regeringen smög i juli ut en order till Sveriges universitet om att högskolorna ska se till så att studenterna till varje pris godkänns. Det är bedrövligt. Universiteten har skapats för att utveckla och utgöra spetsen av mänskligt vetande och bildning. Den rödgröna kravlösheten måste bort, skriver Jan Björklund (L) och Christer Nylander (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.