Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-06 14:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/den-rodgrona-kravlosheten-hotar-kvaliteten-i-hogskolan/

DN Debatt

DN Debatt. ”Den rödgröna kravlösheten hotar kvaliteten i högskolan”

Regeringen och högskoleminister Helene Hellmark Knutsson (S) har utökat antalet platser på högskolan så mycket att ännu fler studenter med låga gymnasiebetyg, som tidigare inte räckte till att komma in, nu ska beredas plats på universiteten, skriver artikelförfattarna.
Regeringen och högskoleminister Helene Hellmark Knutsson (S) har utökat antalet platser på högskolan så mycket att ännu fler studenter med låga gymnasiebetyg, som tidigare inte räckte till att komma in, nu ska beredas plats på universiteten, skriver artikelförfattarna. Foto: Thommy Tengborg TT

Regeringen smög i juli ut en order till Sveriges universitet om att högskolorna ska se till så att studenterna till varje pris godkänns. Det är bedrövligt. Universiteten har skapats för att utveckla och utgöra spetsen av mänskligt vetande och bildning. Den rödgröna kravlösheten måste bort, skriver Jan Björklund (L) och Christer Nylander (L).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in