Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 08:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/den-svenska-modellen-maste-skapa-fler-jobb-for-att-overleva/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Den svenska modellen måste skapa fler jobb för att överleva”

Forskningsinstitutet Ratio: Arbetspolitiken måste reformeras för att ge fler ungdomar och invandrare arbete. Den svenska modellen har förändrats radikalt genom åren. Trenden går mot mer ansvar för individen, sänkta skatter och bidrag samtidigt som det offentliga tar ansvar för välfärd och social trygghet. Ansvarsfördelningen mellan stat och individ behöver tydliggöras, särskilt inom vård och omsorg. Det största problemet för den nya modellen är att Sverige har bland Europas högsta arbetslöshetssiffor när det gäller unga och invandrare, skriver Nils Karlson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.