Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 05:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-ar-dags-att-skarpa-vaksamheten-infor-polio/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Det är dags att skärpa vaksamheten inför polio”

Det finns två olika sorters vaccin mot polio. Det som är vanligast runt om i världen är det orala, vilket ger ett sämre skydd, skriver artikelförfattarna.
Foto: Chine Nouvelle/TT

DN DEBATT 24/10.

Färska rapporter från London och New York påminner om att hotet från polio lever kvar. Hur det ser ut i Sverige är osäkert, då vi inte mäter förekomsten av viruset i avloppsvatten. I en alltmer globaliserad värld måste vi ta riskerna med sjukdomen på allvar, skriver Marina Carlsson, Personskadeförbundet RTP, och professor Katharina Stibrant Sunnerhagen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.