Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 13:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-ar-dags-att-ta-ansvar-for-minoriteters-hogtidsfirande/

DN Debatt

DN Debatt. ”Det är dags att ta ansvar för minoriteters högtidsfirande”

Det kan vara knepigt för muslimer i Sverige att få ledigt för att delta i fredagsbönen, som här i moskén vid Islamic Center i Malmö. En extra ledig timma mitt på fredagen kan exempelvis lösas genom att omfördela tid för lunchpaus över veckan, föreslår Peter Weiderud.
Det kan vara knepigt för muslimer i Sverige att få ledigt för att delta i fredagsbönen, som här i moskén vid Islamic Center i Malmö. En extra ledig timma mitt på fredagen kan exempelvis lösas genom att omfördela tid för lunchpaus över veckan, föreslår Peter Weiderud. Foto: Drago Prvulovic/ TT

Muslimsk och judisk helg sammanfaller på lördagen. En mångfald av kulturer är en tillgång för arbetsmarknaden. En framtidslösning vore att växla in några av dagens svenska helgdagar till en personlig helgdagsbank, som möjliggör för var och en att fira högtider utifrån tro eller annan tradition, skriver Peter Weiderud.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in