Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-28 09:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-ar-for-latt-for-kriminella-att-komma-undan-i-dag/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Det är för lätt för kriminella att komma undan i dag”

I ett första steg rustas cirka 3 000 poliser under 2017-2018 med nya förstärkningsvapen och personlig skyddsutrustning med skyddsväst och ballistisk hjälm, skriver artikelförfattarna. Bilden visar en polis med förstärkningsvapen i Malmö tidigare i år.
Foto: Johan Nilsson/TT

DN DEBATT 28/12. För unga lagöverträdare som ställer sig helt utanför samhällets spelregler genom dödligt våld och grova brott i gängmiljöer måste nya lösningar övervägas. Om det handlar om vårdinsatser för att påverka eller strängare straff är en politisk fråga. Rådande system möter inte dagens utmaningar, skriver Dan Eliasson och Mats Löving vid Polisen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.