Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 01:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-behovs-en-totaloversyn-av-svensk-lararutbildning/

DN DEBATT

DN Debatt. "Det behövs en totalöversyn av svensk lärarutbildning"

Lärarbasen Metta Fjelkner: Vi kan inte stödja dagens lärarutbildning som är ett akademiskt sorgebarn. Lärarutbildningsreformen från 2001 har blivit ett misslyckande. Många nyutexaminerade lärare undervisar i ämnen som de saknar utbildning i. Det finns minst 379 olika examensvarianter som gör det omöjligt att finna lämpliga lärartjänster. Det allmänna utbildningsområdet där lärarrollen ska utvecklas riskerar att bli en slasktratt. Regeringen måste, helst i bred politisk enighet med oppositionen, låta en statlig utredning göra en totalöversyn av lärarutbildningen, skriver ordföranden i Lärarnas riksförbund Metta Fjelkner.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.