Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 11:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-blir-inte-battre-forran-fler-barnmorskor-anstalls/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Det blir inte bättre förrän fler barnmorskor anställs”

Den nedåtgående spiralen inom förlossningsvården är ett faktum sedan många år. Lösningen ligger i att anställa fler barnmorskor, det hjälper inte att anställa mer vårdpersonal inom andra kategorier, skriver artikelförfattaren.
Foto: Rebecka Uhlin

DN DEBATT 26/7. De stora summor som satsats på kvinnovården de senaste åren har inte lett till en drägligare arbetssituation inom förlossningsvården. Nu krävs krafttag för att inte barnmorskekåren ska utarmas. Det skriver Mia Ahlberg, ordförande för Svenska Barnmorskeförbundet, och presenterar tre åtgärder som skulle leda till en bättre vård för gravida.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.