Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 09:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-blir-inte-battre-forran-fler-barnmorskor-anstalls/

DN Debatt

DN Debatt. ”Det blir inte bättre förrän fler barnmorskor anställs”

Den nedåtgående spiralen inom förlossningsvården är ett faktum sedan många år. Lösningen ligger i att anställa fler barnmorskor, det hjälper inte att anställa mer vårdpersonal inom andra kategorier, skriver artikelförfattaren.
Den nedåtgående spiralen inom förlossningsvården är ett faktum sedan många år. Lösningen ligger i att anställa fler barnmorskor, det hjälper inte att anställa mer vårdpersonal inom andra kategorier, skriver artikelförfattaren. Foto: Rebecka Uhlin

DN DEBATT 26/7. De stora summor som satsats på kvinnovården de senaste åren har inte lett till en drägligare arbetssituation inom förlossningsvården. Nu krävs krafttag för att inte barnmorskekåren ska utarmas. Det skriver Mia Ahlberg, ordförande för Svenska Barnmorskeförbundet, och presenterar tre åtgärder som skulle leda till en bättre vård för gravida.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in