Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 03:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-civila-forsvaret-far-inte-hamna-pa-undantag/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Det civila försvaret får inte hamna på undantag”

I det senaste försvarsbeslutet motsvarar medlen för det civila försvaret bara hälften av behovet i närtid, skriver artikelförfattaren.
Foto: Anders Wiklund/ TT

DN DEBATT 29/10.

En nödvändig upprustning av Sveriges militära försvar har inletts, men risken är att det lika akuta bygget av civilt försvar kommer i skymundan. Kriget i Ukraina och det förestående Natomedlemskapet sätter ljuset på brister i allt från livsmedelsförsörjning till skyddsrum. Det civila försvaret måste snabbt få mer resurser, skriver förre generaldirektören Björn Körlof.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.