Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-29 00:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-digitala-paradigmskiftet-kraver-ny-ekonomisk-politik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Det digitala paradigmskiftet kräver ny ekonomisk politik”

Fördelningspolitiken riskerar att prioritera fel saker. Mer jämlik tillgång till virtuell verklighet kanske blir viktigare än fördelning av inkomster i den fysiska verkligheten, skriver artikelförfattarna.
Foto: Gorm Kallestad/TT

Förlorad verklighetskontakt. Att den digitala revolutionen inte avspeglas i statistiken är riskabelt. Fördelningspolitiken riskerar att prioritera fel. Beskattningen blir en utmaning och den ekonomiska aktiviteten förefaller vara svagare än den är. Den ekonomiska politiken måste därför uppdateras, skriver Stefan Fölster och Anna Felländer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.