Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-29 19:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-finns-alternativ-till-den-forstelnade-partipolitiken/

DN Debatt

DN Debatt. ”Det finns alternativ till den förstelnade partipolitiken”

Det huvudsakliga syftet med demokratiska innovationer är att skapa nya kanaler för politiskt deltagande genom vilka medborgare formellt kan påverka det politiska innehållet mellan valen, skriver Magnus Adenskog.
Det huvudsakliga syftet med demokratiska innovationer är att skapa nya kanaler för politiskt deltagande genom vilka medborgare formellt kan påverka det politiska innehållet mellan valen, skriver Magnus Adenskog. Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 14/11. Dagens låsta situation är bara ett symtom på en större kris. Partierna har upphört att vara en länk mellan medborgarna och det politiska systemet. Det behövs nu nya vägar för politiskt deltagande för medborgarna även mellan valen. Särskilt medborgarsamlingar och e-petitioner är intressanta möjliga kanaler, skriver statsvetaren Magnus Adenskog.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in