Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 17:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-finns-ingen-atergang-till-det-normala-med-kina/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Det finns ingen återgång till det normala med Kina”

Kina rustar militärt, har försökt ta makten i Hongkong och bedriver i praktiken hybridkrigföring mot Filippinerna i Sydkinesiska havet, skriver artikelförfattarna. Bilden visar hur polis nyligen grep demonstranter i Hongkong.
Foto: Miguel Candela/TT

DN DEBATT 27/5.

Ebba Busch (KD) och David Lega (KD): Kina är i dag farligare, både ekonomiskt och militärt, och längre från att demokratiseras än 1989.

Det finns de som bara ser världen i siffror och kvartalsrapporter – som menar att vi inte har råd att stå upp mot Kina. Att det kommer att kosta oss för mycket att bryta lukrativa handelsavtal och säkra vårt industriella oberoende. Men det är inget mot det pris vi kommer att få betala om Kina blir världsdominant.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.