Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 17:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-finns-ingen-samlad-opposition-i-svensk-politik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Det finns ingen samlad opposition i svensk politik”

Regeringspartiernas gruppledare: Det är skillnad på att rösta emot regeringens politik och att formulera en gemensam oppositionspolitik. I dag sätts punkt för ett händelserikt år i riksdagen, där Sverigedemokraterna tog plats. Trots ökat väljarstöd fick inte Alliansen egen majoritet. Redan på valnatten var vi tydliga med att den parlamentariska situationen var problematisk. Facit visar dock att vi klarat av att få igenom centrala delar av vår politik. Med få undantag har vi vunnit voteringarna. Vi har också tagit ansvar för breda parlamentariska överenskommelser. Alliansen är det enda enade regerings­alternativet i svensk politik. Det finns ingen samlad opposition, än mindre någon samlad oppositionspolitik, skriver Anna Kinberg Batra, Johan Pehrson, Roger Tiefensee och Mats Odell.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.