Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 10:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-kommunala-sjalvstyret-kostar-liv-under-pandemin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Det kommunala självstyret kostar liv under pandemin”

En kommande pandemikommission kommer sannolikt inte att peka ut en enskild aktör som ansvarig för eländet som varit, men det organisatoriska kaos som pandemin blottade får bara inte upprepas, skriver Martin Ingvar.
Foto: Nicklas Thegerström

DN DEBATT 30/6.

Martin Ingvar: Väldigt många har gjort stora insatser under pandemin, men systemfel gör att insatserna ofta inte leder till resultat.

Sveriges statsskick gör att styrningen av samhällets tjänster inte fungerar i krislägen. Det kommunala självstyret hindrar rationella krisfunktioner och gör det möjligt att skylla på andra.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.