Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 04:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-politiska-samtalet-maste-aterfinna-gemenskapen/

SVENSK POLITIK

DN Debatt. ”Det politiska samtalet måste återfinna gemenskapen”

Om vår mentala karta om vad demokrati är fortsätter att vara ”politik som intresse­kamp” lär polariseringen, hatet och våldet att eskalera, skriver artikel­författaren.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

DN DEBATT 13/9.

Det är inte enkelt att förstå varför väljare i många demokratier numera i så stor utsträckning stödjer politiker med en tveksam inställning till den liberala demokratin. En förklaring kan vara att demokratin såsom den praktiseras faktiskt inte levererat vad som utlovats i form av samarbete och tolerans, skriver Bo Rothstein, professor i statsvetenskap.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.