Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-19 05:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-racker-inte-med-att-bara-vifta-med-prideflaggan-en-gang-om-aret/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Det räcker inte med att bara vifta med prideflaggan en gång om året”

Polisens hatbrottsenheter måste stärkas och lagar borde skärpas för att garantera hbtq-personers och andra minoritetsgruppers trygghet och säkerhet, skriver Britta Davidsohn, ordförande för Stockholm Pride och Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride i Göteborg.
Polisens hatbrottsenheter måste stärkas och lagar borde skärpas för att garantera hbtq-personers och andra minoritetsgruppers trygghet och säkerhet, skriver Britta Davidsohn, ordförande för Stockholm Pride och Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride i Göteborg. Foto: Christine Olsson/TT

DN DEBATT 3/8. Med bara drygt en månad kvar till valet måste de svenska partierna börja leverera. Inte bara genom att delta i en prideparad, utan också genom att visa verklig politisk handling, skriver Britta Davidsohn, ordförande för Stockholm Pride och Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride. Bland annat anser de att polisens hatbrotts­arbete måste stärkas och att hot och hat mot hbtq-personer ska tas på större allvar.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in