Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-24 17:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-racker-inte-med-att-bara-vifta-med-prideflaggan-en-gang-om-aret/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Det räcker inte med att bara vifta med prideflaggan en gång om året”

Polisens hatbrottsenheter måste stärkas och lagar borde skärpas för att garantera hbtq-personers och andra minoritetsgruppers trygghet och säkerhet, skriver Britta Davidsohn, ordförande för Stockholm Pride och Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride i Göteborg.
Foto: Christine Olsson/TT

DN DEBATT 3/8. Med bara drygt en månad kvar till valet måste de svenska partierna börja leverera. Inte bara genom att delta i en prideparad, utan också genom att visa verklig politisk handling, skriver Britta Davidsohn, ordförande för Stockholm Pride och Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride. Bland annat anser de att polisens hatbrotts­arbete måste stärkas och att hot och hat mot hbtq-personer ska tas på större allvar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.