Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-11 07:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-ser-ljust-ut-om-vi-klarar-etableringen-av-nyanlanda/

DN Debatt

DN Debatt. ”Det ser ljust ut – om vi klarar etableringen av nyanlända”

De resurser som Arbetsförmedlingen tilldelas har självklart stor betydelse. Vårt förvaltningsanslag år 2011 var 56 000 kronor per deltagare per år. Förra året minskade anslaget till mindre än hälften, 21 000 kronor per deltagare, skriver Mikael Sjöberg.
De resurser som Arbetsförmedlingen tilldelas har självklart stor betydelse. Vårt förvaltningsanslag år 2011 var 56 000 kronor per deltagare per år. Förra året minskade anslaget till mindre än hälften, 21 000 kronor per deltagare, skriver Mikael Sjöberg. Foto: Henrik Montgomery

Höjda anslag. De val vi gör i dag avgör Sveriges framtid. Det som krävs nu är en framgångsrik etablering av nyanlända. För detta behövs fler bostäder, kortade väntetider, vuxenutbildning och reformer på arbetsmarknaden. Och Arbetsförmedlingens anslag måste höjas, skriver Mikael Sjöberg, generaldirektör.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in