Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 21:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-svenska-betygssystemet-kan-knappast-fa-godkant/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Det svenska betygssystemet kan knappast få godkänt”

Mycket ont har sagts om de nu gällande betygskriterierna, men det är uteslutet att de skulle vara så lågt ställda att en tredjedel av eleverna får de högsta betygen, skriver Lars Melin.
Mycket ont har sagts om de nu gällande betygskriterierna, men det är uteslutet att de skulle vara så lågt ställda att en tredjedel av eleverna får de högsta betygen, skriver Lars Melin. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 6/6. Det svenska betygssystemet är knappast trovärdigt. I grundskolan galopperar inflationen, och på gymnasiet kan exakt samma 80.000 elever fördelas efter två mycket olika mallar. Det som behövs är knappast en femte betygsskala utan en ny professionell tradition och lärare med modet att stå emot påverkan, skriver Lars Melin, docent i svenska.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.